1 Kasım 2012 Perşembe

Karaköy Poğaçası

Malzemeler:

1 Kg  un
1 Paket margarin (250 gram)
Yarım limon suyu
2 Adet yumurta
25 Gr yaş Maya
30 Gr Tuz
50 Gr Şeker
Hamurun bekletilme süresi: 1 gece


Hazırlanışı:

Margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın.
 limon suyunu ilave edin.
 unu azar azar ekleyip yoğurarak hamuru hazırlayın.
Üzerini nemli bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin.
Hazırladığınız hamurdan yumurta yaklaşık 70 gr büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Üzerlerine hafifçe bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerine bıçakla çapraz şekilde çizin.
Üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün.
Önceden ısıtılmış 190–200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder